Busstur til Oscarshall m.m.

Felles busstur med Furnes historielag blir arrangert søndag 26. august.

Avreise fra biblioteket i Brumunddal kl. 08.30.

Omvisning på Oscarshall på Bygdøy kl. 11.00.

Mer opplysninger, se under, eller gå inn på: www.kongehuset.no

 

Middag på Hadeland Gjestegård på Jaren.

Omvisning på Grinakervev på Brandbu ca. kl. 15.

Mer opplysninger, se under, eller søk på «Gjøvikregionen turist»

Hjemma ca. kl. 18 – 19.

Pris kr. 650,- pr stk.

Påmelding til Gerd Karin Nylund, M: 470 20 718  eller pr e-post E: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

innen søndag 19. august. Først til mølla.

 

Utklipp fra www.kongehuset.no:

Lystslottet Oscarshall ligger ned mot Frognerkilen på Bygdøy i Oslo. Det ble bygget på oppdrag av Kong Oscar I og Dronning Joséphine, og sto ferdig i 1852. I dag disponeres slottet av Hans Majestet Kongen, men tilhører den norske stat.

En rekke norske samtidskunstnere fikk oppdrag under oppføringen av Oscarshall, og i dag framstår lystslottet som et monument over norsk kunst og kunstindustri fra midten av 1800-tallet. Anlegget - med hovedbygning, øvrige bygninger og parken omkring - regnes som nygotikkens hovedverk i Norge og er et av landets viktigste nasjonalromantiske minnesmerker. I 1881 åpnet Kong Oscar II slottet som museum for publikum.

Lystslottet Oscarshall er åpent for publikum i sommersesongen, og billetter kjøpes på stedet. Sesongen 2018 varer fra 1. juni til 30. august. Deretter helgeåpent fram til 9. september.

Utklipp fra hjemmeside til «Gjøvikregionen turist»:

Grinakervev ligger på gården Grinaker i Brandbu på Hadeland og er et av de få gjenværende damask-veveriene i Europa. Her er kunnskapen om veving av de beste kvalitene holdt ved like og videreført.  Til vevingen anvendes bare naturfiber av lin, bomull og ull. Dette gir produktene fra Grinakervev kvaliteter som varer i generasjoner.

I Vevstua og butikken kan du se hvordan  vakre håndvevde produkter blir til, og handle det du måtte ønske fra Grinakervevs rikholdige sortiment. En del av våre varer, som f.eks. festdrakter, er bestillingsvare, og syes etter mål. I Grinakers varesortiment finner du både kreative nyskapninger og de tradisjonelle produktene. Ønsker dere å se hvordan den mekaniske produksjonen foregår, kan både omvisning og bespisning for grupper bestilles. Da blir dere vist rundt i både  vevstuene og maskinveveriet, og får se hvor blant annet dukene til Oslo Rådhus blir vevet. Her er det nesten som et levende museum.

Kafé Trilobitten er en koselig liten kafé, med kaffe, kaker og kjeks. Grinakervev er et perfekt sted å slappe av før du drar videre til en annen av Hadelands flotte severdigheter.

Mvh

Steinar Krogstie

M: 948 26 068

E: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

sekretær